Dijital Konuşma Kürsüsü Üretiyoruz
Dijital konuşma kürsülerinin; üst bölümünde dokunmatik ekran, ön bölümünde dikey veya yatay endüstriyel ekran bulunmaktadır. Dijital konuşma kürsüsü kısaca, bilgisayar destekli akıllı konuşma platformu olarak tanımlanabilir. Çok yönlüdür ve teknolojik imkânlarla donatılmıştır. Kullanımı son zamanlarda artan dijital konuşma kürsüleri, daha teknolojik imkânlarla sunum yapabilmeyi mümkün hâle getirmiştir.
Dijital konuşma kürsüsü konferans salonu, sunumlar, toplantılar ve üniversite dersliklerinde sıkça kullanılan yeni teknolojik kürsülerdendir. Dijital kürsüler, zaman içerisinde farklı donanımlar ile geliştirilmiş ve tam kontrol merkezli hâlde kullanılmaya başlanmıştır. Dijital kürsüler, pek çok fonksiyonu bünyesinde barındırdığı için, günümüzde eğitim dünyasında da hızla yayılmaya başlamıştır. Dijital konuşma kürsüleri; birçok önemli seminer, toplantı ve konferanslara da öncülük etmektedir.
Dijital Konuşma Kürsülerinin Kullanım Amaçları
Dijital konuşma kürsülerinin, temelde özellikle iki farklı amaçla kullanıldığı söylenebilir. Bunlar başlıca;
– Üniversitelerde akıllı sınıfların oluşturulmasında,
– Konferans ve toplantı salonlarında kullanılmakta olan dijital kürsüler şeklinde tanımlanabilmektedir.
Toplantı ve Konferans Salonları İçin Kullanılmakta Olan Dijital Kürsüler
Geleneksel kürsülerin zamanla yerini alan dijital konuşma kürsüsü konferans ve toplantı salonlarında artık sıkça görülebilmektedir. Konuşmacı adına önemli ölçüde fayda sağlayan bu yeni teknoloji, katılımcı etkileşimini en üst dereceye çıkarmaktadır.
Akıllı Sınıflar Adına Dijital Kürsüler ve Dijital Kürsülerin Eğitimdeki Rolü
Yeni donanımlara sahip akıllı sınıflar içerisinde konumlandırılan dijital kürsüler, ders ortamını daha aktif hâle getirmektedir. Pek çok üniversite içerisinde bu yeni teknolojinin kullanımına başlanmıştır. Üniversite dersliklerinde bulunan dijital konuşma kürsülerinin avantajları ise şunlardır:
– Sınıflarda yer alan dijital konuşma kürsüleri sayesinde ders notları, tek bir tıkla ekrana yansıtılabilmektedir.
– Öğretim görevlileri ve öğretmenler, kendi laptoplarını ya da taşınır cihazlarını kürsü üzerindeki girişe bağlayabilir. Bu sayede, görüntüler projeksiyon ya da dokunmatik ekrana kolayca yansıtılabilmektedir.
– Sesli eğitim, video, internete bağlanabilme gibi pek çok özellikler de; dijital konuşma kürsüleri tarafından desteklenmektedir.
– Dijital kürsülerin üzerinde yer alan yazılımlar sayesinde, çizim yapabilmek de oldukça basit bir hâl almaktadır. Aynı zamanda birçok ilave yazılımla birlikte, dersler interaktif bir biçimde işlenebilmektedir.